Res billigt till ditt drömmål

Alla drömresor – till när och fjärran – behöver inte kosta skjortan bara för att de platserna ser sagolika ut. Du kan visst drömma dig bort till de vackra och privata stränderna, naturlandskapen och monumenten – utan att se en prislapp på 50 000 kr framför dig. Här följer två destinationer som i normalfallet kanske borde kosta mer än vad de egentligen gör.

Italien och Venedig

Hur många gånger har du sett kanalen i Venedig vackert skildrad i filmsammanhang? Förmodligen tillräckligt för att du skall förstå tjusningen med det romantiska Venedig i norra Italien. En flygstol till Venedig är billig, men staden har alltid uppfattats som dyrt när det gäller hotell och restaurang. Numera kan du resa och leva förhållandevis billigt i Venedig och njuta en gondoltripp längs kanalen samt besöka Piazza San Marco och se all fantastiska kultur och konst som staden innehåller. Kvalitetshotell finns centralt för priser under 600 kr natten, vilket man inte kunnat trott för bara ett par år sedan. Ett resepaket över en weekend behöver inte kosta mer än några tusenlappar per person.

Sydafrika

Även om Sydafrika ligger en bra bit bort från Sverige så är destinationen väldigt billig och prisvärd. När du besöker Sydafrika kan du uppleva allt från pingviner och hajar till musik och rika kulturella möten. De senaste åren har både flyg- och hotellpriser gått ned till Sydafrika. Om du drömt om att besöka landet är det dags att slå till idag. Vissa 2-veckorspaket – som inkluderar hotell – säljs för så lågt som under 10 000 kr.

Sydafrika har allt. Sol, stränder och ett fantastiskt naturlandskap med djur och växter som du kanske inte trodde fanns. I Kapstaden kan du till och med se levande pingviner längs stränder. Vill du se ännu fler djur kan du åka på ett riktigt safariäventyr och se leoparder, gigantiska sköldpaddor och elefanter. I Johannesburg hittar du mycket intressanta saker i kulturväg – inte minst Nelson Mandela och Apartheid Museumet. Mat finns det gott om i staden; både från Afrika och många andra länder världen över. En multikulturellare plats än Johannesburg är svår att hitta!