Raka rör innan semestern

Postat 24 augusti, 2016 av mattias

Oavsett hur mycket du sett framemot din semester så är det inget kul att åka iväg med ett trasigt badrum som väntar där hemma. Du riskerar nämligen att visserligen får hänga vid poolen i bara badkläder, dricka drinkar med små färgglada paraply i och åka på utflykter i gassande sol, men hela tiden kommer du att tänka på droppande kranar, en toalettstol som eventuellt kommer att explodera och översvämma både badrummet och de andra rummen, och liknande ganska äckliga scenarion. Det smartare valet är att satsa på att få bukt på badrummet innan du åker på semester. Och för att slippa göra det själv kan du anlita en proffsig VVS-firma som både har erfarenheten, verktygen och den rätta inställningen till ett jobb som du inte hade klarat själv ändå. För dig som bor i trakterna kring Malmö och har en badrumsrenovering på gång är kanske Sanitet & Spolteknik ett bra alternativ. Spana in deras hemsida för att läsa mer om badrumsrenovering i Malmö .

I värsta fall

Kanske är det ingen solsemester som du hade tänkt åka på, men det kan egentligen kvitta. För man vill inte ha någon semester alls förstörd av problem i badrummet. Saken är också den att det är svårt att avgöra vad som kommer att hända i badrummet medan man är på semester och alltså bör man inte sticka iväg på resa om det samtidigt droppar vatten från handfatet ner på golvet. Vem vet om detta droppande hinner förvandlas till en syndaflod medan man är bort? Dessutom kan vattenskador vara förödande även för grannarna om man bor i lägenhet. Snart börjar det kanske trilla ner vatten för grannens kristallkrona och innan du vet ordet av blir det en ganska stor sak och försäkringsbolagen tar upp en strid.

Badrummets fallgropar

Badrummet är rent ut sagt ett otrevligt ställe att få problem. Det vill säga, om något går sönder i badrummet kan det snabbt bli väldigt smutsigt hemma, med tanke på vilken sorts affärer som uträttas i detta ofta helkaklade lilla rum. Det gäller alltså att ha koll på läget, på rören och på våtutrymmena så att man inte råkar ut för följande, till exempel:

  • Stopp i toaletten
  • Brustna rör
  • Avloppsvatten som kommer upp i vasken
  • Vattenläckor på olika ställen
Kategori: Bostäder & Mäklare /