När resan slutar innan den har startat

Postat 16 september, 2016 av bjorn

Bilsemester är drömmen för många. Det är enkelt och smidigt. Eller det KAN vara enkelt och smidigt om man planerat väl och förutsett eventuella problem. En bilsemester utan pass eller EU-ID kan bli problematiska. Om någon blir sjuk och ni inte har kollat upp vad som gäller med sjukvård i landet i förhållande till era försäkringar eller om det finns sjukvårdsutbyte mellan det landet och Sverige – då kan det också bli problem. Eller om ni inte servat bilen… Det är aldrig kul att bli stående på en motorväg i ett land vars språk man inte förstår och ingen i landet förstår Svenska – eller ens engelska. Boka tid hos Eriksfälts bilservice innan ni reser. Klicka här och boka tid hos en riktig bilverkstad som kan ge den bilservice som er bil behöver.

Koll på läget sedan 1971

Eriksfälts Bilverstad har varit i krokarna sedan 1971 och vet vad som behövs kollas på en bil inför en längre resa. Eriksfält ligger i Malmö och kan vara ett bra alternativ för alla som bor i regionen. Här får du bilservice från en verkstad kopplad till Mekonomen – så du vet att du får både bra pris på reservdelar och hög kvalitet på service. Så i din checklista för saker att fixa före din bilsemester bör du ha: ”Ring Eriksfälts bilservice och boka tid för service”.

Andra missar att undvika på din bilsemester

När du reser ut i Europa eller världen bör du vara förbered på olika saker. Ju mer förbered du är, desto smidigare går resan.

• Vägtullar. Som svensk är man relativt förskonad från vägtullar. Det är först på senare år sådant börjat dyka upp på sina håll i form av trängselskatt i Stockholm och Göteborg. Men det är väldigt små summor i förhållande till vad du kan få betala på motorvägar ute i Europa. Kolla upp i förväg var dessa avgifter finns och vad de kostar.
• Uppdaterad GPS. Vägnätet förändras ständigt. Se till att uppdatera kartorna i din GPS innan du åker – för att minimera felåkningar och förseningar.
• Valutor. Även om vi lever i kreditkortens tid så är det fortfarande många platser ute i Europa som inte tar kort. I Sverige har det till och med börjat dyka upp digitala betalningslösningar på loppmarknader, men i en landsortsbutik i Tjeckien är risken stor att du inte kan betala med kort. Se till att växla till dig kontanter.

Kategori: Bilresor /