Några av världens vackraste stränder

En vacker plats associerar ofta många med en vacker strand. Känslan är lite som i filmen Nyckeln till Frihet, där Morgan Freeman och Tim Robbins möts i slutet på filmen längs en av de vackraste stränderna i Mexiko. Det känns som man ”segrat” och nått slutmålet när man äntligen får se och uppleva drömstranden.

Vilka är då de vackraste stränderna? Svaret är förstås subjektivt. Här följer några av våra favoriter.

Bora Bora – Tahiti

Hur många ”strandhak” finns det inte som döpt sina restauranger efter namnet Bora Bora. Det klingar nämnen exotism och paradis bakom namnet. Vad är då Bora Bora ursprungligen kan man undra?

Bora är en ö-grupp i Franska Polynesien i Södra Stilla havet där. Det drygt 30 kilometer långa strandområdet är täckt av kritvit mjuk sand genom landmassor som sveper in den mest sagolika lagunen kring området Matira Point. Bora Bora har mycket förtjänstfullt fått namnet ”den romantiska ön” tack vare att många strandområden är isolerade med stillsamma bad- och hotellområden.

Hawaii och Lanikai Beach

Hawaii förknippar många med tre saker: sol, stränder och vulkanism. Ö-gruppen Hawaii tillhör USA och ligger en bra bit ut i det norra Stilla Havet. Här stöter du omedelbart på svajande palmer, tropiska växter och vita stränder i en solig miljö som varar året runt. Längs en av de mest vackra strandområdena – Lanikai – kan du också uppleva ett korallandskap som saknar motsstycke. Vattnet som reflekteras av solen vid Lanikai beach kommer alltid vara vackert klargrönt. Precis som det drömfoto du skulle kunna posta om du besökte platsen.

Seyschellerna

Om du inte hört talas om Seyschellerna tidigare så är det på tiden att du gör det. Seyschellerna ligger en bit utanför Afrikas östkust och består av ö-landskap i den Indiska Oceanen. Stränderna anses vara de mest fotade. Anledningen är enkel: de är helt enkelt sanslöst vackra! Sandkornen är vitrosa med en berggrund i granit som nöts ut av vädret under många år. Vattnets färg kan beskrivas mer som turkost och är långgrunt och skyddas från vågor av ett vackert rev.