Gör en kort resa och kom undan vintern

Postat 18 februari, 2016 av network

Höstens gråa himmel och den annalkande vinterns bitande kyla och mörker påverkar de flesta människor i Sverige vid den här tiden på året. Det är väldigt lätt hänt att man blir lite deppig då man i stort sett aldrig ser solen. Som tur är finns det väldigt många saker som man kan göra för att råda bot på höstdepressionen. Ett av de allra mest effektiva sätt som finns för att bli av med en annalkande höstdepression är att börja träna yoga, så varför inte kombinera en helg i det vackra Helsingborg med stärkande och avslappnande träning?

En form av uppbyggande träning i en vacker stad

Helsingborg är en kustpärla i Skåne med många sevärda besöksmål. Hit kommer turister både från Sverige och Danmark för att flanera i den gamla staden. Staden ligger direkt vid havet och har en snabb förbindelse till Danmark om man dessutom skulle vilja ta en dagstur över sundet. Helsingborg är helt klart ett av de mest underskattade resmålen inom Sverige, men börjar upptäckas av fler och fler.

Yoga kan nog bäst beskrivas som en kombinerad träning där både kropp och sinne får sig en utmaning under både ansträngande och avslappnande former. Det är en träningsform som syftar till att både ge dig välbefinnande, styrka och smidighet. Även om träningsformen i sig är utmanande så är det bästa med just yoga att det passar alla sorters människor, ung som gammal, lång som kort och muskulös som muskellös. Med yoga kan alla uppnå ett balanserat sinne där spänningar släpper och ett inre lugn infinner sig. För den som annars tycker att det verkar lite läskigt att gå på gym för att lyfta vikter är yoga ett perfekt alternativ. Inom yoga arbetar man med sin egen kropp och tyngdpunkten ligger på stretch och flexibilitet.

Kombinerade med varandra blir det vackra Helsingborg och den avslappnande yogan ett perfekt botemedel emot höstdepressionen. Vill du veta mer ska du klicka här . Det kan visa sig vara precis det som du behöver för att klara de kommande månaderna av mörker. Ta helt enkelt chansen till att bygga upp ny energi och få sinnet i balans.

Litet urval utav olika former av Yoga

  • Nybörjaryoga – För dig som vill pröva på träningsformen för första gången.
  • Kundaliniyoga – För den mer erfarna träningsdeltagaren som vill fördjupa sig i träningsformen. Här läggs ännu större vikt både vid fysiskt ansträngande positioner samt meditation.
  • Gravidyoga – Som namnet antyder riktar sig denna träningsform till kvinnor som snart ska bli mammor. Graviditeten är en väldigt speciell tid i en kvinnas liv och förknippat med både glädje, oro, lycka och stress. Den här träningsformen lär dig att slappna av och att åter finna lugnet inom dig själv.
Kategori: Okategoriserade /