Fräsch i gapet innan semestern

Postat 14 oktober, 2016 av lasse

Det är dags för semester. Du har packat väskorna. Alla vaccineringar är sedan länge insprutade i din äventyrssugna kropp. Du har bokat hotell första natten. Passet är uppdaterat. Pengar har sparats i evigheters evigheter och nu är det äntligen dags. Du ska ut och resa. På morgonen innan flyget ska gå vaknar du med en molande värk i munnen. Tandvärk. Och är det något man inte vill ta hand om utomlands, så är det tänderna. Få länder har samma generösa inställning till tandvård som vi här uppe. Det kan alltså med andra ord bli riktigt dyrt att behöva fixa en värkande kindtand utomlands. Se istället till att göra det innan du åker. Till exempel hos Tandkliniken Pärlan i Göteborg. De är ett perfekt val för dig som letar efter en proffsig tandläkare i Göteborg . Tandläkarna som jobbar här är duktiga på sitt jobb och har god hand med alla slags patienter.

I värsta fall Tänder

På många platser i världen är tandvården undermålig. I alla fall om man jämför med det som vi här i västvärlden är vana vid. Ibland försöker man bara bedöva bort smärtan. Då går man inte till grunden med problemet och den kommer antagligen att komma tillbaks efter bara ett litet tag. Men det allra vanligaste sättet att lösa ett problem med en tand på är mer drastiskt än så. Man drar helt enkelt ut tanden. Det rör sig oftast inte om en operation. Man tar istället en tång eller liknande, och ger sig in i patientens gap. Efter att själva boven avlägsnats är det bara att hoppas på det bästa. Förhoppningsvis är problemet löst. Om man har otur så kommer en infektion på köpet. Då måste man också ta tag i den innan man är friskförklarad på riktigt.

Ren mun på resan

Det är alltid viktigt att ha koll på sin munhygien, såklart. Men kanske är det lite viktigare när man inte är hemma. Det är helt enkelt inte lika lätt att få bra hjälp av ett proffs. Här är några saker att tänka på:

• Använd vatten som är drickbart för att borsta tänderna.
• Borsta gärna efter varje måltid.
• Byt ut din tandborste oftare, den blir kanske smutsigare snabbare på resande fot.
• Kör med tandkräm med fluor i.

Kategori: Trygghet /
Rent gap innan resan »